Erre a kérdésre a mai napig nem tudják a választ. A Michigani Állatorvosi Egyesület két elnökségi tagja szerint több lehetséges ok is van:

A hányás elősegítése: Sok kutyánál megfigyelhető, hogy fűevés után kihányja, amit addig megevett. Az azonban nem világos, hogy miért van szükségük erre, miért így tisztítják meg torkukat vagy gyomrukat a nemkívánatos anyagoktól. Dr Steep szerint sok gazdi úgy gondolja, hogy a kutya azért eszik füvet, mert hányni akar, azonban ez nem szükségszerűen igaz. Sok látszólag egészséges kutya eszik füvet, és vagy hányni kezd utána, vagy nem. És sok olyan kutya van, aki bélproblémákkal küzd, mégsem mutat érdeklődést a fűevés irányában.

A táplálkozási elégtelenség: Sok állatorvos arra gyanakszik, hogy a kutyák azért esznek füvet, mert valami hiányzik az étrendjükből. Azt viszont még nem sikerült megállapítani, hogy vajon minek a hiánya okozza ezt. A fűevés eredhet a kutyák őseinek természetéből is. A farkasok és a prérifarkasok ugyanis gyakran esznek gabonát akár közvetlenül, akár közvetve (ha prédáik belei tartalmaznak gabonát). Így a kutyák fűevése lehet egyfajta visszatérés az ősi viselkedéshez.

Az íz: elképzelhető, hogy a kutyák egész egyszerűen szeretik a fű ízét.

Nike shoes | New Balance 327 Pastel Bleu/rose/jaune - WS327CL1