Kis csapatunk története még nagyon friss és modern századunknak megfelelően, egy internetes közösségi oldalon kezdődött.

Magyarországon rengeteg gazdátlan állat van, elég végig böngészni néhány fórumot, sos esetek, altatási várólista, balesetes, bántalmazott állat, dobozban kitett kölykök... Tehetetlenül állunk az özönlő állatsereglet előtt, kapkodjuk a fejünket, a szívünk megszakad...

Azt hiszem többségünk úgy keveredett ide, hogy jaj hát munka, meg házimunka, meg családozás, meg saját állatozás után hát van még egy csöpp időm, egy csöpp félre tett pénzem, egy csöppet segíteni, egy csöpp kutyán ...

Így történt az, hogy sok más egyesülethez hasonlóan, néhány ember választott, ráfókuszálva egy fajtára, ami sokunk szívünk csücske.

És miért pont a schnauzer? Mindegyikünk másért kötődik a fajtához, van aki gyermekkora kiskedvencét látja benne, az első négylábú szerelmet, egy kitartó munkatársat. De ez mindegy is, a lényeg hogy eldöntöttük, közös erőfeszítéssel megpróbálunk segíteni a bajba jutott, gazdátlanná vált szakállasokon.

Nem könnyű feladatra vállalkoztunk, mint minden más szervezetnek, nekünk is korlátozottak a lehetőségeink. Menhelyünk nincs, mentvényeinket ideiglenes családoknál vagy panzióban helyezzük el, akik sajátként szeretgetik, gondoskodnak róluk. Bár így egyszerre csak kevés ebet tudunk bevállalni, de ezzel a rendszerrel sokkal jobban kiismerjük a kutyát, hozzá szoktatjuk a családi élethez. A befogadó család pontosan eltudja mondani a gazdijelöltnek hogy milyen együtt élni az adott négylábúval.

Az egyesületet saját zsebből és állatbarátok adományaiból működtetjük. Folyamatos jelleggel kutatjuk az új snaci-barátokat, akik csatlakoznának jó hangulatú, kitartó kis csapatunkhoz.

Jelenlegi legnagyobb sikerünk, hogy végre létrehoztuk ezt az egyesületet, és reméljük, hogy hamar bekerülünk a köztudatba, valamint, hogy minél több schnauzernek tudunk segíteni. 

 

SOS Schnauzer Csapat

 


                                            

latest jordan Sneakers | Air Jordan XXX1 31 Colors, Release Dates, Photos , Gov